Akár nászajándék,
akár szerelmi vallomás
- adjon valami igazán kivételeset,
örökre szólót a nagy nap alkalmából!

Csillagos történetek Csillagnévadóinktól

 • 2015-ös Valentin napi játékunk nyertesének története

 • Talán nem is emlékszik rá, hogy amikor megkaptam a nyereményt, a döbbenettől szóhoz sem jutottam. "Biztos valami tévedés: "Elnézést kérek, ha élménybeszámolónk nem lesz rövid, de a NYEREMÉNY olyan nagy hatással volt ránk - és persze nagy segítség volt az Ön személyes segítsége és ötletei-, hogy azt nem lehet két mondatban elintézni!
  Kedves Edit!
  Mentségemre szolgáljon, hogy még sohasem nyertem semmit. Aztán azt hittem viccelnek a barátaim...

  Mivel három Csillagom van, nem is tudtam hirtelen mi tévő legyek. Végül elmondtam a férjemnek, aki azt mondta, ő tudja ajándék nélkül is, hogy ez így van, ezért adjuk ezt CSAK A GYEREKEKNEK, akiknek eredetileg is szántam, mikor az oldalon kutakodtam. Ezért, hogy kellő környezetben tudjuk ezt átadni csillagvizsgálókat kerestem az országban, így a legtermészetesebbnek a szülővárosom bizonyult, Eger.
 • A "VARÁZSTORONY" munkatársai szintén nagyon készségesek voltak, és a gyerekek születésnapjukra való tekintettel az ő ajándékuk a kedvességen és a kreativitásukon felül az ingyenes belépőjegy volt a gyerekek számára.
  Bodza és Csanád még nem tanul fizikát, hiszen csak 10évesek, de a Varásztoronyban olyan érdekes dolgokat mutattak és olyan átéléssel meséltek a csoportnak, hogy a gyerekek azonnal mindent ki akartak próbálni. Ez is sikerült.

  A Planetáriumi előadás még ennél is sikeresebb volt, pedig nem hittem, hogy azt az ámulatot lehet még fokozni. A Varázstorony munkatársainak ez sikerült! Az előadás után az előadó bácsi egyszer csak a gyerekek elé állt a bekeretezett képekkel és a katarzis nem maradt el!

  Az előadó megmutatta a gyerekeknek hol találják a csillagukat, mely mostantól az Ő NEVÜKET KÉPVISELI AZ EGÉSZ VILÁGON!
 • Bodza: A lélegzetem is elállt! Majdnem elsírtam magam!
  Még most sem hiszem el, hogy ekkora ajándékot kaptam.- 6órával később...

  Csani: Ezt nem hiszem el! Hát ilyen nincs!
  Beviszem az iskolába és mindenkinek megmutatom! Úr Isten!

 • Amikor a gyerekek nem tudtak megszólalni, kicsit megijedtünk, hogy "ennyire nem nyúlhattam mellé...", hiszen valóban elmaradt az "Azta!!!!!!!!!", és minden más hangos kiáltás ilyen esetekben, de amikor később elmondták, mennyire meglepődtek- és valóban kellett 2-3 perc, hogy a gyerekek felfogják itt most mi történt, amikor odajöttek az idegenek gratulálni nekik és sok boldogságot kívánni, -akkor tudták, hogy most valami IGENCSAK NAGY DOLOG TÖRTÉNT, akkor megnyugodtam, hogy valóban leírhatatlan az örömük.
  A szokásos sikítás csak ekkor jött.
 • Kedves Edit!

  Leírhatatlan élményt sikerült adnunk a CSILLAGAINKNAK! KÖSZÖNJÜK!
  Nem tudom mások ezt hogyan élik meg, én biztos vagyok benne, hogy gyerekként ezt megélni teljesen más,mint egy felnőtt szerelmesnek, de kívánom mindenkinek, hogy legalább ekkora boldogságot lásson mindenki annak az arcán akinek szánja ezt az ajándékot és akkora boldogsággal töltse meg annak a szívét is,aki adja.
  Hiszen a legnagyobb boldogság ÖRÖMET ADNI! Köszönjük!

  Így élünk mi, Sahinék
 • Thekleszné Deák Rita és családja Jerger doktor úrról...

  Dr. Jerger András szülész-nőgyógyász főorvos úr sok-sok éve ragyogó csillag életünk egén, akinek bölcsessége utat mutat, sugárzó jósága, szeretete fényt, reményt, hitet és erőt ad a legnehezebb pillanatokban is. Jerger főorvos úrnak köszönhetem az életemet, s hogy hosszú évek óta mély emberséggel, lelkiismeretes gondoskodással őrködik családunk egészsége felett is. Mérhetetlen hálát és szeretetet érzünk iránta, szeretnénk, ha neve örökké ragyogna a Földön és az égen is! Ezért szerettük volna dr. Jerger András nevét a csillagokba írni, családjával együtt, mert így csillagát és az ajándék örömét is megoszthatja szeretteivel.
 • Csillagos kérdések - Kérdezzen!

  Zombori Ottótól

  aki sok éven keresztül fogadta a csillagnév tulajdonosokat az Uránia Csillagdában, most az Önök kérdéseire válaszol.

 • Ki is az, aki kézen fog bennünket a csillagok világában?

 • Zombori Ottó1970-71 táján érkezett a meghívás a budapesti Uránia Csillagvizsgálóból, Kulin György professzortól, aki ennek az intézetnek az első, alapító igazgatója volt, hogy az akkori matematika-fizika szakos pedagógus – Zombori Ottó – jöjjön az Urániába.

  1996-ban már, mint az Uránia Csillagvizsgáló igazgatója adta át a csillag-dokumentumokat Simonyi Károly műszaki egyetemi professzornak, részben A fizika kultúrtörténete című átfogó művéért, részben munkásságáért. A Simonyi Károly csillag az Androméda csillagképben ragyog.

  Tanítványai a távozó igazgató nevét is az égre írták. Zombori igazgató úr nyugállományba vonulása óta is lankadatlan lelkesedéssel szemléltet, ábrázol, tanít és mesél az égbolt, a fizika és az élet rejtelmeiről.

  Zombori Ottó csillagász, a TIT Uránia Csillagvizsgáló nyugalmazott igazgatója több évtizedes pedagógusi és ismeretterjesztő munkájáért 2013. március 15-én magas állami elismerésben részesült. A Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehette át.

  Egyszerre szép és magvas gondolatával hívjuk Önöket egy képzeletbeli csillagutazásra a talán az Önök nevét viselő csillagok közé:

  „A valóság, a bennünket is magába foglaló univerzum, az általa kínált reális lehetőség ma is izgalmasabb és tanulságosabb bármilyen költött mesénél. Mert azok a térben és időben távoli tájak, amelyekbe mai tudásunk alapján extrapolálni próbálunk, azok utódaink jelenévé válhatnak. Azért érdemes gondolatban bekalandozni a Tejút-rendszer mélységeit, hogy egy ilyen képzelt utazásból visszatérőben sokkal nagyobb örömmel pillanthassuk meg barátságos otthonunkat, a Földet. És ebből a kozmikus perspektívából talán azt is jobban értjük, amelynek megértetésére minden tudományos és művészi erőfeszítés irányul, hogy megértsük végre: mit jelent egy ilyen csodálatos világmindenségben emberként élni.”

  Gyakran Ismételt Kérdések

 • Hol nézhetem meg a csillagom? Persze tudom, hogy nem az enyém, de a csillagot, amit elneveztek rólam.
  Ha olyan csillagot neveztek el Önről, amely magasan fent található az északi égbolton, mint mondjuk a Nagy Medve a Göncölszekérrel a hátsó részében, vagy a Kassziopeia, azt bármikor ha felnéz az égboltra egy tiszta éjszakán könnyen felismerheti. A térkép, amit kapott az ajándékcsomagban segít abban, hogy a csillagképet kirajzoló szabad szemmel jól látható csillagokhoz képest hol helyezkedik el az Ön nevét viselő csillag.
 • Hol lesz jegyezve a csillagnevem?
  Az ISR katalogizálja a neveket 1979 óta, amelyeket szerte a világon adnak az emberek a csillagoknak a rendszerükben. Ezeket a tudományos világ nem jegyzi. Vagyis egy tudományos konferencián nem azt fogják mondani, hogy Nyuszi23-ból vörös óriás lett. A csillag megőrzi 11 jegyű nyilvántartási számát, mint nevet. Az ISR az egyetlen csillagregisztrációval foglalkozó cég, amely időről időre megjelenteti azt a katalógust, amelybe belekerül szerte a világon mindenhol elnevezett összes csillagnév - Your Place in the Cosmos by Dr. James J. Rickard
 • Kedves Csillagosok! Vajon a csillag az enyém, amit elneveztek rólam?
  Az ISR rendszerében nem csillagot lehet vásárolni, hanem nevet lehet adni egy csillagnak. A csillagok nem képezik senki tulajdonát, univerzális értékek, senki sem tarthat igényt egy csillagra, mint tulajdonra. De a csillagnév, ami az Öné, annál nagyobb érték, mintha valóban megfoghatna egy égi testet, hiszen mégiscsak az égre írták a nevét akár szeretetből, akár tiszteletből.
 • Kedves Csillagom.hu! 21. születésnapom alkalmából leptek meg a szüleim egy csillagnévvel. Említettek egy Amerikában 3 évente megjelenő csillagnév katalógust, melyben a magyar csillagnév tulajdonosok is szerepelnek. Mi a legközelebbi megjelenési időpont és rendelhetünk-e önökön keresztül?
  Az Ön csillagneve a Your Place in the Cosmos IX. katalógusában lesz megtalálható. A könyvet idén nyár végén zárták le, és az Egyesült Államokban már csomagolják a köteteket a megrendelőknek. Mi is kértünk a könyvből, ígérték igyekeznek a mi megrendelésünket is mielőbb teljesíteni. Reményeink szerint, december közepén már kézbe vehetjük a nagy kék könyvet, amelyben sok magyar csillagnév szerepel. Ebbe a kötetbe a 2007 őszétől adott nevek kerültek kategorizálásra. Amint megérkezik a várva várt könyv, jelezzük oldalainkon.
 • Üdvözlet! Érdekelne, hogy milyen módon történik a fizetés? Lehet utánvéttel vagy személyesen? Köszönettel: Zsuzsa
  A fizetés a csomag átvételekor történik a Posta MPL csomagfutáránál. Tehát valóban úgy működik, mint egy utánvétes csomag. Ön megrendeli az ajándékcsomagot, mi elkészíttetjük, és csak az átvételkor kell fizetni. A futárnál egyelőre készpénzes fizetésre van lehetőség csak. Postán maradó csomag esetében, az Önhöz legközelebb eső postára lehet menni a csomagért, és ott bankkártyával is lehet fizetni. Átutalásra is van lehetőség természetesen.
 • Olyan kérdésem lenne, hogy külföldről (Angliából) hogyan tudnék önöktől csillagot rendelni?
  Több megkeresésünk is volt már külföldön élő, dolgozó magyar megrendelőktől. Ugyanúgy kitölti a Megrendelőlapot, mintha itthon lenne, mi felvesszük Önnel a kapcsolatot, egyeztetjük az adatokat, elkészíttetjük az ajándékcsomagot. Annyi a különbség, hogy a külföldi postázás díját a megrendelőnek kell fizetnie, és a csomag árát Ön ez esetben előre utalja. Az utalás befutása után indítjuk külföldre a csomagot.

Nem találod a kérdésedre a választ?

Írd meg nekünk, és azon kívül, hogy válaszolunk, ha hasznosnak ítéljük felrakjuk ide is ,hogy mások is láthassák!